SZMAAK! Goulash Kroketjes - De enige echte

Afbeeling SZMAAK! Goulash Kroketjes - De enige echte

Als geboren Hongaar erger ik me al jaren aan al die nep Goulash producten die in blik of of ingevoren worden verkocht, vol met allerlei kunstmatige smaakmakers en een heel toevallig stukje paprika. Of nog erger als middagoppepper in gedroogde vorm per zakje in vele kantoren te vinden zijn. En laat ik over de zogenaamde goulash kroketten uit de automatiek of het frietkot dan maar helemaal niets zeggen...

Enkele jaren geleden werd ik door een culinaire vriend uitgedaagd om van mijn, zoals hij noemde 'verslavende goulash', een echte kroket te proberen maken. Hoewel ik op gastronomisch vlak aardig bedreven ben, had ik tot dat moment zelfs nog nooit een kroket proberen te maken. Na enkele maanden studeren en proberen kwamen de eerste kroketten uit eigen keuken. Van afstand leken ze redelijk op een kroket, de smaak was er in ieder geval al wel. Nog een flink aantal maanden later heb ik toen wat proefexemplaren meegenomen naar de Pure Markt om eens te zien hoe een wat breder publiek er op zou reageren. De reacties waren overweldigend en alleen maar positief! De productie in eigen keuken kon al heel snel de vraag niet meer bijbenen... Dus op zoek naar een alternatief voor de productie en die heb ik gevonden bij een klein bedrijfje in Rotterdam. Samen met de eigenaar hebben we het recept vervolgens opgeschaald en eind januari van dit jaar rolden de eerste 1.700 handgemaakte kroketten van de band. Eind maart waren die al op...
Ondertussen waren we ook bezig met het bedenken van een naam voor het product en ontwerp van de verpakking. Beide met een flinke knipoog naar mijn Hongaarse afkomst en zo werd SZMAAK! geboren.

Inmiddels produceren we regelmatig en is er al een flink aantal restaurants en wijnbarretjes dat de SZMAAK! Goulash Kroketjes op de kaart heeft staan, zelfs in Hongarije. Naast de bekende rundvlees variant hebben we inmiddels nog een paar echte Hongaarse smaken zoals Barány Pörkölt (Lamsstoof), Csirke Pörkölt (kippenstoof) en Lecsó (paprika, vega). Eind van het jaar hopen we ook de Székelykáposzta (zuurkoolstoof met varkensvlees, gerookt spek en zure room) beschikbaar te hebben.

De kroketjes zijn zogenaamde snack kroketjes van 30 gram en er zitten 30 stuks in een doosje. In het Mix doosje ontvang je twee keer 8 en twee keer 7 van de verschillende smaken zodat je ze alle vier kunt uitproberen. Ze worden gedurende 3-4 minuten gefrituurd op 180°C en zijn ook geschikt voor de Airfryer waar ze gedurende 10 minuten op 160°C worden gebakken. Je kunt ze vanaf nu via de webshop kopen en worden dan in een speciale coolpack verstuurd.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Bekeken: 2926
  • Merk: Attila
  • Model:
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 15,00
  • Excl. BTW: € 13,76

Beschikbare opties:

Tags: SZMAAK! Goulash Kroketjes - De enige echte, , Attila's gerechten