Soós Tarhonya 8 eieren - 200gr

Afbeeling Soós Tarhonya 8 eieren - 200gr

Tarhonya is een echt Hongaars levensmiddel, welke het meest in het lage land wordt gebruikt. Deze typische Hongaarse deegwaar wordt nog het meest zelf gemaakt. Van 1 kg meel met 8 eieren, een beetje water en zout wordt een harde deeg gekneed. Onder voortdurend draaien (met de hand) wordt het deeg dan eerst door grove en daarna door fijne gaatjes gezeefd. Daarna wordt het 2 dagen buiten in de zon gedroogd op een groot tafelkleed. Als het dan helemaal droog is, wordt het in een linnen zak bewaard.

Volgens de beschrijving kook je de tarhonya gedurende 8-10 minuten om het dan te serveren. Ikzelf vind dat minder lekker dus heb een alternatieve methode bedacht voor 1 zakje van 200 gram:

- Kook de tarhonya gedurende 3 minuten en giet deze dan af;
- Snijdt een uitje (of sjalotje) fijn en bak deze in wat olie glazig;
- Doe hetzelfde met 1-2 teentjes knoflook en bak dit even mee, voeg vervolgens wat karwijzaad toe en bak het geheel nog even;
- Voeg de tarhonya toe en meng alles goed door elkaar, bak tot de tarhonya wat bruin begint te worden;
- Voeg vervolgens wat bouillon (rund, kip of groente, wat je lekker vindt) toe totdat de tarhonya net niet onder staat;
- Laat dit zachtjes gedurende 8-10 minuten pruttelen en klaar!

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Bekeken: 1543
  • Model:
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 1,50
  • Excl. BTW: € 1,38