Römertopf - diverse uitvoeringen

Afbeeling Römertopf - diverse uitvoeringen

Koken met een römertopf is uniek, gezond en erg lekker. Het is een ca 2000 jaren oude kookwijze. Oud en weer helemaal actueel. Je hebt alle aroma’s en gezonde voedingsstoffen op de beste wijze in het voedsel bewaard. Koken met een römertopf is lekker en gemakkelijk.

Het gebruik van de römertopf stamt al uit de tijd van de Romeinen. Door de ovenschaal veel te gebruiken trekken de aroma’s van de gerechten in de schaal, wat voor een nog meer verdiepte smaak zorgt. Heel vroeger rolde men de jachtbuit door de klei, en zo werd het in het vuur gelegd. Een zeer oude wijze van het bereiden van vlees. Later ontwikkelde men een schaal van klei. Deze manier van koken werd veel gedaan in het oude Rome, vandaar Römer Topf ofwel een Romeinse pot. De vrouwen kregen zo een aardewerken klei-pot bij hun huwelijk. Dan wisten hun mannen zeker dat ze lekker en gezond gingen eten :-)

Voor gebruik moet de römertopf minimaal 15 minuten in koud water worden geplaatst. De schaal zal dit vocht opnemen. Door de schaal met deksel erop in de oven te plaatsen en deze langzaam op te warmen, ontstaat er een oven in een oven. Gedurende het bakproces zal het water verdampen, waardoor er een nevel ontstaat die de ingrediënten gaar stoomt. Hierdoor gaan vitaminen en voedingsstoffen niet verloren tijdens het kookproces. Vergeet niet om ook het deksel in het water te zetten.

De römertopf vullen
Alle ingrediënten in de römertopf leggen. Let er even op de je de harde ingrediënten ( bijvoorbeeld aardappelen) in kleinere stukjes snijdt. En de zachtere groente soorten in grotere stukken laten. Het deksel erop leggen. ( Deze moet ook gedrenkt zijn.) De gevulde en koude römertopf in een koude oven plaatsen. De oven aanzetten, en het gerecht naar het recept klaarstomen. Soms is het mogelijk om tijdens de laatste minuten het deksel eraf te halen. Dan bruint het iets na. Als het gerecht klaar is haal je de römertopf uit de oven. Zet deze NOOIT op een koude ondergrond. Een dubbele handdoek op het aanrecht leggen, en daar plaats je de hete römertopf het beste op. Schoonmaken doe je het beste met een beetje zachte zeep en een afwasborstel.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Bekeken: 1369
  • Model:
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 19,95
  • Excl. BTW: € 16,49

Beschikbare opties:

Tags: Römertopf - diverse uitvoeringen, ,