WebWinkel is gesloten!

Vanwege de overdracht van de website aan onze opvolger, zijn we momenteel niet in staat je web bestelling in behandeling te nemen, De (fysieke) winkel in Moerdijk is vanaf 29 oktober ook definitief gesloten.

 

Voor al je Hongaarse delicatessen en wijnen kun je vanaf nu terecht bij Quick-E, Valkenboslaan 302 in Den Haag. Binnen korte termijn is dan ook deze webshop weer online.

 

Met vineuze groet,

Attila & Marion

Over ons

Al heel lang speelde ik met de gedachte om iets te gaan doen met Hongaarse wijnen en delicatessen. En toen ik in 2003 de privé kelder van Szeremley Huba had bezocht wist ik het zeker! Lekkers Uit Hongarije werd geboren en in augustus 2004 zijn we gestart, eerst als hobby en naast mijn baan. Bij ieder bezoek aan Hongarije kregen we de vraag of we specifieke producten mee wilden nemen als paprika poeder, salami en meer. Langzaam groeide de vraag en zo ook ons assortiment. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot de toonaangevende importeur en ambassadeur voor de Hongaarse wijn in Nederland en hebben als enige 100% focus op Hongarije als wijnland. Daarnaast importeren we diverse delicatessen waaronder veel vleeswaren van Pick en Gyula Hús, kaas, kruiden, pasta, ingemaakte groenten en nog veel meer. Inmiddels zijn daar kookartikelen als bográc en kookkachels aan toegevoegd. En als kleinkind van een Hongaarse oma die chef was bij een restaurant in Budapest konden Hongaarse gerechten natuurlijk ook niet uitblijven.

Qua wijn ligt onze focus op de regio’s waar wijnen met karakter vandaan komen en dan vooral Eger, Tokaj, Villány, Szekszárd en natuurlijk de Balaton regio.

Met een breed assortiment bedienen wij vooral de handel en de horeca. Via onze website, onze winkel, verschillende wederverkopers en diverse proeverijen bieden we ook de consument een selectie van onze wijnen en overige producten.

Attila Szunomár

Attila Szunomár

Mijn eerste levensjaren heb ik doorgebracht in één van de mooiste steden op aarde: Budapest. Als klein kind werd ik geadopteerd en kwam in Enschede terecht bij een Nederlandse moeder en Hongaarse vader die in 1956 Hongarije was ontvlucht. Opgegroeid in Enschede en daar ook mijn studie aan de HEAO-BI met specialisatie Management Informatica voltooid. Mijn stage heb ik bij een bedrijf in Rotterdam doorgebracht en daar heb ik ook mijn lief Marion leren kennen. Inmiddels zijn we al ruim 27 jaar bij elkaar.

Met een oma die chef was in een restaurant in Budapest werd ik als kind al overspoeld met de heerlijke geuren en smaken uit de Hongaarse keuken. Ondanks de keuze voor de IT-sector als opleidingsrichting bleef de liefde voor de heerlijke producten uit Hongarije aan me trekken. In 2004 heeft dat geresulteerd in de start van m´n eigen bedrijf: Lekkers Uit Hongarije. Met eerst slechts een 30-tal wijnen en wat delicatessen groeide het assortiment langzaam uit, vooral op basis van vragen van onze klanten. Om als volwaardig gesprekspartner te kunnen optreden en ook gewoon omdat ik het leuk vond, heb ik diverse wijnopleidingen gevolgd en succesvol afgerond waaronder SWEN-2 (tegenwoordig SDEN) en heb het Wine and Spirits Education Trust - Advanced diploma, de grootste wijnopleider ter wereld en vergelijkbaar met de Nederlandse Vinologen opleiding.

Nu, meer dan 15 jaar verder, ben ik trots op hetgeen we hebben neergezet met ons pionierswerk voor de Hongaarse wijn in Nederland. 2008 was een belangrijk jaar in dat kader omdat we toen bij het Proefschrift Wijnconcours met de Szeremley Huba Badacsonyi Szürkebarát (Pinot Gris) 2006 zowel een gouden als platina medaille kregen en daarmee de titel Wijn van het Jaar binnenhaalden. Daarmee werd Hongaarse wijn voor zowel horeca als consument ineens opgemerkt en begon de langzame opmars. Nog steeds is Hongaarse wijn helaas niet overal verkrijgbaar maar gelukkig zijn er steeds meer goede restaurants die met deze bijzondere wijnen willen werken. We hebben dus nog een lange weg te gaan...

Marion Szunomár-Sonder

Marion Sonder

Als geboren Zuid-Hollandse in het altijd prachtige Schiebroek ben ik opgegroeid met mijn familie altijd heel dicht bij mij. Ik heb twee hele leuke broers en dito ouders. Na mijn MAVO studeerde ik voor Kinder- en Jeugdverzorgster in hartje Rotterdam. Mijn passie lag bij het sporten (vooral het basketballen) en toneelspelen. Na geruime tijd werd de verzorging vervangen voor een Secretariële baan en bij één van die bedrijven heb ik toen mijn Attila leren kennen.

Twee werelden kwamen bij elkaar. Twee zeer verschillende mensen die elkaar op vele manieren aanvulden. De passies smolten samen en Attila leerde mij meer en meer over zijn Hongarije. Wat een ontdekking was dat, vooral als hij tijdens de vele proeverijen stond te vertellen…over zijn geboorteland, de vele prachtige wijnen, het koken en de mensen die wij ontmoeten tijdens de zoektocht naar o.a. nieuwe wijnen. Je voelt zijn passie gewoon, zijn liefde voor dit land…hij neemt je gewoon mee in zijn verhaal….en zo heeft hij heel geleidelijk mij betoverd. Mijn liefde voor Hongarije is een feit. Niet alleen in eten en drinken maar ook onze Vizsla’s zijn daar een voorbeeld van. En sinds 6 juni 2016 hebben wij elkaar, na 23 jaar, ook nog eens officieel het "Ja-woord" gegeven.

Als partner van LUH ben ik o.a. verantwoordelijk voor de lopende zaken als Administratie, Webshop, levering aan Horeca en onze winkel aan huis.