St. Andrea brons - 3 flessen

Afbeeling St. Andrea brons - 3 flessen

In dit pakket tref je 3 medaille winnaars:

- Egri Áldás Bikavér
Hele pure Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Kadarka en Cabernet Franc in een Bikavér. Fris, speels en kruidige neus. Elegant, medium-body en een smaakpatroon met meerdere lagen waardoor je telkens iets anders proeft. Een jonge wijn met flink wat bewaarpotentieel, nu het beste gedecanteerd te drinken.

- Egri Napbor
Goudgeel, levendig en verfrissend. Een blend van Olaszrizling en Hárslevelü aangevuld met Pinot Blanc, Leányka, Viognier, Chardonnay, Szürkebarát en Tramini, gerijpt in stalen tanks. Rijk en fruitig, kruidig, een zeer kleurrijke wijn. Naast de onmiskenbare minerale hint voelt de wijn mollig met speelse zuren. Een lange en droge finish, met recht één van de "Sterren van Eger" (Egri Csillag).

- Egri Örökké
Een blend van Hárslevelü, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Riesling, afkomstig van een tuff en klei ondergrond. Na een gedeeltelijke spontane vergisting in eiken vaten, werd ieder gedurende 10 maanden afzonderlijk gerijpt in eiken vaten. Extreem complex, met tropische tonen, levendige structuur, mollig met rijke zuren, delicate hint van eiken, geen enkele toon is in overdreven mate aanwezig. Niet voor niets had ik deze geselecteerd voor de wijn-spijs combinatie met het signatuur gerecht van Michelin sterrenchef Miguel Rocha Vieira (Costes, Budapest).

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Bekeken: 1644
  • Merk: Gál Tibor
  • Model:
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 45,00
  • Excl. BTW: € 37,19