WebWinkel is gesloten!

Vanwege de overdracht van de website aan onze opvolger, zijn we momenteel niet in staat je web bestelling in behandeling te nemen, De (fysieke) winkel in Moerdijk is vanaf 29 oktober ook definitief gesloten.

 

Voor al je Hongaarse delicatessen en wijnen kun je vanaf nu terecht bij Quick-E, Valkenboslaan 302 in Den Haag. Binnen korte termijn is dan ook deze webshop weer online.

 

Met vineuze groet,

Attila & Marion

Tornai Somlói Juhfark Premium 2017

Afbeeling Tornai Somlói Juhfark Premium 2017

Juhfark is in autochtoon Hongaars druivenras en is een echte specialiteit van Somló. De naam Juhfark betekent ooienstaart, hetgeen refereert aan de vorm van de druiventros, die een opvallende krul heeft aan de onderkant. Dit druivenras geniet al heel lang een grote reputatie en werd in vroegere eeuwen bij alle koningshuizen in Europa gedronken. Men dacht zelfs ook dat deze wijn gezondheidsbevorderende eigenschappen had (vanwege de intense mineraliteit): het consumeren ervan zou zelfs voor mannelijk nageslacht zorgen. Deze wijn werd in het verleden daarom door de Hongaarse vorstenhuizen vaak cadeau gedaan bij huwelijken van andere vorstenhuizen. Die traditie wordt ook nu nog voortgezet: een Juhfark van Tornai werd door de Hongaarse regering cadeau gedaan aan prins William en Kate bij hun huwelijk.

Een typische inheemse druif met hints van honing, gedroogd fruit en abrikoos. Een deel heeft houtlagering gehad waardoor de wijn veel rijpheid heeft, en typisch voor wijnen uit deze regio is de ziltigheid en mineraliteit. Heerlijk bij Oriëntaalse en oosterse gerechten, vis en wit vlees en geitenkaas.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Bekeken: 575
  • Merk: Tornai
  • Model:
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 12,95
  • Excl. BTW: € 10,70

Tags: Tornai Somlói Juhfark Premium 2017, , Witte wijn