WebWinkel is gesloten!

Vanwege de overdracht van de website aan onze opvolger, zijn we momenteel niet in staat je web bestelling in behandeling te nemen, De (fysieke) winkel in Moerdijk is vanaf 29 oktober ook definitief gesloten.

 

Voor al je Hongaarse delicatessen en wijnen kun je vanaf nu terecht bij Quick-E, Valkenboslaan 302 in Den Haag. Binnen korte termijn is dan ook deze webshop weer online.

 

Met vineuze groet,

Attila & Marion

Tóth Ferenc Egri Leányka Superior Late Harvest

Afbeeling Tóth Ferenc Egri Leányka Superior Late Harvest

Leányka betekent in het Hongaars "meisje". Deze unieke en typisch Hongaarse druif (ook wel Hungaricum genoemd) maakt volle wijnen met mooie zuren en frisse, ronde geuren. Het is de meest karakteristieke druif voor de Eger regio en de wijnen gemaakt van deze druif vormen een mooi visitekaartje voor de stad. 

Deze Leányka Superior Late Harvest is gemaakt van druiven die erg laat in het seizoen zijn geplukt waardoor ze extra veel suikers hebben gekregen. Vervolgens is daar deze wijn van gemaakt en gedurende 6 maanden in nieuwe vaten van 500l verder gerijpt. het resultaat is een diep gouden, stroperige wijn waarvan de aroma's eenmaal in het, onmiddellijk voor ons opengaan. Het toont ​​prachtig het honing-, kweepeerkarakter van Late Harvest wijnen, de geur doet denken aan rijpe en gedroogde appels. Naast het hoge suikergehalte is het zijdezachte, flatterende karakter te danken aan de uitstekende harmonie, die niet puur komt door de geweldige zuur-suikerbalans, maar misschien meer aan de opvallende appelsmaak. Een rijke, volle wijn die door zijn rijkdom elke gelegenheid feestelijk maakt.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Bekeken: 670
  • Model: Wit
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 14,95
  • Excl. BTW: € 12,36

Beschikbare opties:

Tags: Tóth Ferenc Egri Leányka Superior Late Harvest, Wit, Witte wijn