Tóth Ferenc

03 nov 2014

De Egri Borvár – Tóth Ferenc kelder kunnen we met recht een familie bedrijf noemen aangezien de wijnen al door diverse generaties in de familie worden gemaakt. Al decennia lang worden wijnen gemaakt in de heuvels van Eger. Ferenc Tóth staat in Hongarije bekend als de ambassadeur van de ‘Kadarka’ en één van de belangrijkste wijnmakers om Bikavér weer op het hoogste niveau te krijgen.

Lees meer: Tóth Ferenc

Thummerer

25 juni 2014
Kelder Thummerer

De familie Thummerer produceert wijn sinds 1984 in het dorp Noszvaj, 10 kilometer ten oosten van Eger. De familie bezit in en rondom de wijnregio Eger ruim 80 hectare wijngaard, op diverse heuvels die worden gezien als de beste uit het gebied: Áfrika, Mészhegy en Vidra in Eger, Tekenöhát en Kökötö in Noszvaj en Juszalagos in Novaj.

Lees meer: Thummerer

Szepsy

22 juni 2014
Szepsy senior

De familie Szepsy maakt al wijn sinds het begin van de 17e eeuw in de wijnregio Tokaj.
István Szepsy maakt al 50 jaar wijn in deze wijnregio en is een van de meest geprezen wijnmakers in Hongarije. Na zijn opleiding aan de Budapest School of Horticulture, begon hij zijn carrière bij de grote Mád coöperatie van Tokaj, waar hij later hoofd wijnmaker werd. Na de val van de muur begon hij bij de Royal Tokaj Wine Company.

Lees meer: Szepsy

Gál Tibor

18 juni 2014
Tibor senior

G.I.A. Pince is het wijnhuis van de internationaal bekende Hongaarse wijnmaker Gál Tibor. Behalve in de wijnregio Eger was Gál actief bij diverse nationale en internationale wijnhuizen in de hele wereld zoals Zuid-Afrika en Italië, maar ook bijvoorbeeld in Hongarije bij de Pannonhalmi Abdij.

In 1993 begon hij zijn kelder in Eger, waar men met behulp van de modernste productietechnieken wereldberoemde wijnen maakt.

Lees meer: Gál Tibor